Reparbete

/Reparbete
Reparbete 2018-04-30T13:48:45+00:00
mr_showcase7

Reparbete bygger på att man istället för byggställningar använder enbart rep och klätterutrustning.

Säkerhet, byggnation och underhållsarbete på höga höjder och i trånga utrymmen kan göra det svårt att använda byggställningar.
Monteringen kan bli både kostsam och tidskrävande men med reparbete, som blir allt vanligare, kan arbetet bli både mer kostnadseffektivt och mer flexibelt.

Höghöjdsarbete ställer stora krav på säkerhet och uppförandet av de byggnadsställningar som traditionellt används. Tidspress och jakten på kostnadseffektiva lösningar riskerar ofta säkerheten på många byggarbetsplatser runt om i landet.

mr_topic1-e1479723088687

Flexibelt arbetssätt

Det finns dock alternativ till byggnadsställningar som i många fall är billigare, säkrare och mer flexibla. På MR Teknik & Service arbetar vi med det som brukar kallas reparbete eller rope access.

Reparbete bygger på att man istället för byggställningar använder enbart rep och klätterutrustning. Operatörerna hissar sedan ner sig själva från en fästningspunkt och utför arbetet hängande. Metoden är flexibel och tillåter operatören att på ett enkelt sätt byta arbetsposition och nå svåråtkomliga platser.

mr_topic2

Klättrar i Bromma Reningsverk

Alla arbeten sker dock inte på hög höjd och reparbete kan även användas i situationer där man helt enkelt inte kan få plats med byggställningar.

I svåråtkomliga utrymmen kan det vara näst intill omöjligt att montera en byggnadsställning, i dessa lägen är kvalificerat reparbete oumbärligt.

Det finns självklart tillfällen då byggställningar fortfarande är ett bra alternativ men reparbete kan i många fall skapa stora tidsvinster och kostnadsbesparingar.

Kontakta oss

Kontaktformulär

Ämne

Ditt namn/Kontaktperson (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Telefonnummer

Ditt meddelande (obligatoriskt)

MR Teknik och Service AB
Åkervägen 10
177 41  Järfälla 
info@mrteknik.se

 

Urval av andra tjänster

[cq_vc_dagallery images=”2336,2339,1712,2310″ gallerywidth=”100%” width=”230″ height=”150″ margin=”5px” thumbtitle=”Rope Access,Service och underhåll,Säkerhet,Projekt och drift” thumbdesc=”Reparbete för snabba och kostnadseffektiva lösningar.,Löpande arbeten som kräver stor noggrannhet.,Certifierade i en rad kompetenser alltid säkra arbeten.,Planering och projektledning” color=”#ffffff” background=”#ee7203″ opacity=”0.8″ padding=”20px” onclick=”custom_link” custom_links_target=”_self”]